Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Kategoria:

W najbliższych miesiącach w Unii Europejskiej zabraknie około 40-50 procent pracowników sezonowych, więc wiele warzyw i owoców zostanie na polach i w sadach – wskazał Polski Instytutu Ekonomiczny. Brak pracowników z powodu koronawirusa przełoży się na wzrost cen żywności, także w Polsce.

Aktualności

Niemcy. Zgniłe jedzenie, myszy i nadgodziny. Szokujący raport z restauracji Burger Kinga

Team Wallraff – program śledczy telewizji RTL – ujawnił warunki sanitarne w niektórych niemieckich restauracjach Burger King. Śledztwo wykryło przemęczonych…

Koronawirus wystraszył turystów. „Co dziesiąty Polak odwołał już wakacje”

Pandemia mocno wpływa na plany wakacyjne Polaków – wynika z najnowszego badania firmy Nielsen. Większość ankietowanych uważa, że wyjazd w…

Awaria w największym polskim banku. „Przepraszamy za utrudnienia”

Trwa awaria w PKO BP – wynika z komunikatu przesłanego tvn24bis.pl przez bank. Klienci mogą mieć problemy z dostępem do…

Dyrektywa Omnibus. Nieuczciwe promocje obnażane jedna po drugiej

Telewizor tańszy o ponad 300 zł, walizka za pół ceny – sklepy internetowe często sztucznie podnoszą ceny przed rzekomą obniżką,…

„Złośliwie niepokoił” dronem. Kłótnię sąsiadów rozstrzygnął Sąd Najwyższy

300 złotych grzywny otrzymał mężczyzna, który latał dronem nad posesją skonfliktowanego z nim sąsiada. Ten drugi uznał, że ciągłe wizyty…

Zerowy VAT na żywność z podpisem ministra finansów. Rozporządzenie wejdzie w życie od 1 stycznia

Minister Finansów Andrzej Kosztowniak podpisał właśnie na moje polecenie rozporządzenie VAT 0 proc. na żywność – poinformował w mediach społecznościowych…