Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Kategoria:

W najbliższych miesiącach w Unii Europejskiej zabraknie około 40-50 procent pracowników sezonowych, więc wiele warzyw i owoców zostanie na polach i w sadach – wskazał Polski Instytutu Ekonomiczny. Brak pracowników z powodu koronawirusa przełoży się na wzrost cen żywności, także w Polsce.

Aktualności

Media: Iran dostarczy części do rosyjskich samolotów. Kreml nie potwierdza

Irańska agencja informacyjna Mehr przekazała, że Iran dostarczy części i wyposażenie samolotów do Rosji. Kreml nie potwierdził tych doniesień. Wcześniej…

Ćwiczenia armii USA. Drony sterowane przez AI zaatakowały operatorów

Amerykańskie wojsko przeprowadziło symulację ataku przy pomocy dronów sterowanych przez sztuczną inteligencję. W trakcie ćwiczeń, AI zaczęła jednak atakować ludzi,…

Forum Ekonomiczne Karpacz. Stowarzyszenie Program Czysta Polska o paliwie przyszłości

– Wierzymy, że wodór jest paliwem przyszłości. A skoro o przyszłości, w naszej strefie odwiedzający będą mogli sami przekonać się,…

Firma płaci pracownikom za chodzenie na siłownię. „Po treningu, są punktualni i mniej zestresowani”

Firmy coraz częściej pochylają się nad zdrowiem pracowników, aby nie dotknęło ich wypalenie zawodowe. Jedna z nich, działająca w USA,…

Prezes NBP Adam Glapiński: Inflacja spada „na łeb na szyję”

– Inflacja na świecie i również w Polsce spada. W Polsce bardzo szybko. To określenie na łeb na szyję, którym…

Agencja Fitch potwierdziła rating Polski na poziomie „A-„. Perspektywa stabilna

Agencja Fitch potwierdziła długoterminowy rating Polski w walucie obcej na poziomie A- z perspektywą stabilną – podała agencja w piątek…