Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Kategoria:

W najbliższych miesiącach w Unii Europejskiej zabraknie około 40-50 procent pracowników sezonowych, więc wiele warzyw i owoców zostanie na polach i w sadach – wskazał Polski Instytutu Ekonomiczny. Brak pracowników z powodu koronawirusa przełoży się na wzrost cen żywności, także w Polsce.

Aktualności

Zakaz korzystania ze smartfonów Apple rozszerza się

Chiny i Stany Zjednoczone od wielu lat rywalizują ze sobą na wielu różnych płaszczyznach. Jednym z kluczowych obszarów są nowoczesne…

Forum Ekonomiczne Karpacz. „Tożsamość Europy Środkowej. Atrybuty i symbole”

Wedle tradycji, swoją stałą i ugruntowaną pozycję w programie Forum Ekonomicznego zajmie konferencja Europa Karpat. W czasie konferencji omawiane są…

Daniel Obajtek odwołany z funkcji prezesa Orlenu

ORLEN S.A. informuje, że Rada Nadzorcza Spółki, po zapoznaniu się z pismem Prezesa Zarządu ORLEN S.A. Pana Daniela Obajtka, w…

Adam Glapiński o inflacji: Gdybym mógł, podałbym szampana

– Gdyby nie to, że alkoholu w miejscach urzędowych nie pijemy, to podałbym szampana – oświadczył prezes NBP prof. Adam…

Budują najdłuższy most w Ameryce Północnej. Połączy dwa kraje

Praktycznie już na ukończeniu jest budowa najdłuższego mostu wantowego, który połączy Stany Zjednoczone z Kanadą. Gordie Howe International Bridge to…

Wiceprezes Apple zwolniony za wypowiedź na TikToku. Odpowiedział na pytanie, czym się zajmuje

Wiceprezes Apple Tony Blevins został zwolniony po tym, jak jego wypowiedź znalazła się na TikToku. Firmie nie spodobały się jego…