Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Brak pracowników sezonowych może wpłynąć na ceny żywności

Kategoria:

W najbliższych miesiącach w Unii Europejskiej zabraknie około 40-50 procent pracowników sezonowych, więc wiele warzyw i owoców zostanie na polach i w sadach – wskazał Polski Instytutu Ekonomiczny. Brak pracowników z powodu koronawirusa przełoży się na wzrost cen żywności, także w Polsce.

Aktualności

Rolnictwo: Problem na rynku nawozów sztucznych. Producenci wstrzymują produkcję

Najwięksi producenci nawozów poinformowali, że wstrzymują ich produkcję. Powodem są wysokie ceny gazu. Dodatkowo nawozów brakuje, a jeśli już są…

Kiedy zostaną otwarte siłownie i baseny? Jest propozycja terminu

Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców Adam Abramowicz skierował pismo do ministra zdrowia w sprawie otwarcia basenów, siłowni oraz klubów fitness.…

LOT wysyła Dreamlinery na rejsy krajowe. To największe samoloty firmy. Wiemy, dlaczego

Polskie Linie Lotnicze LOT organizują rejs szerokokadłubowym boeingiem 787 Dreamliner z Gdańska do Poznania. Przewoźnik zachęca. by kupować bilety na…

Rząd przygotował projekt w sprawie atomu. Wybrano technologię

Do budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej wybrano technologię Westinghouse AP1000 – przekazano w środę podając informację o projekcie uchwały rządu…

Baltic Pipe. Marek Kossowski i Marcin Roszkowski w „Gościu Wydarzeń”

Były prezes PGNiG Marek Kossowski oraz prezes Instytutu Jagiellońskiego i wydawca biznesalert.pl Marcin Roszkowski będą gośćmi Bogdana Rymanowskiego w programie…

Obsługa przesyłek dla osób na kwarantannie. Poczta wyjaśnia

Przesyłki dla osób objętych zakazem wychodzenia z domu są przechowywane w placówkach pocztowych do czasu zakończenia przymusowej izolacji ich adresatów…