Kurczakom grozi śmierć, a sklepom niedobory mięsa. Branżę „dobijają” rachunki

Kurczakom grozi śmierć, a sklepom niedobory mięsa. Branżę „dobijają” rachunki

Kategoria:

– Nikt nie zaryzykuje wstawienia żywych zwierząt do kurnika, jeśli miałoby zabraknąć energii – stwierdził Paweł Podstawka, przedstawiciel branży hodowców. Ostrzegł tym samym, że zimą może zabraknąć drobiu, ponieważ właściciele firm nie pozwolą na śmierć kurczaków w męczarniach. Jego zdaniem przedsiębiorcy nie poradzą sobie bez pomocy państwa, a czasu, by jej udzielić, jest bardzo mało.

Aktualności

„Kryzys wywołany COVID-19 gorszy od Wielkiego Kryzysu”

Kryzys wywołany rozprzestrzenianiem się nowego koronawirusa jest gorszy od Wielkiego Kryzysu z przełomu lat 20. i 30 XX wieku –…

Adam Glapiński: Zwiększymy zasoby złota do 20 proc. całych posiadanych rezerw

– Na posiedzeniu zarządu NBP podjęliśmy decyzję o zwiększeniu zasobów złota do 20 proc. całych posiadanych rezerw – powiedział podczas…

Nowy program rządowy. Minister o szczegółach „kluczy do mieszkania”

Minister rozwoju i technologii Krzysztof Paszyk przedstawił nową strategię mieszkaniową i jej najważniejsze klucze. Inicjatywa ma poprawić trudną sytuację mieszkalnictwa…

Forum Ekonomiczne Karpacz. Innowacyjne plany ZE PAK na transformację energetyczną

Spółka ZE PAK przedstawiła podczas Forum Ekonomicznego w Karpaczu swoje innowacyjne plany na transformację energetyczną. To między innymi dekarbonizacja kraju,…

ZUS zdradza sposób na wyższą emeryturę. Wystarczy jeden wniosek, ale jest ryzyko

Emeryci mogą otrzymać wyższą 13. i 14. emeryturę, ale pod pewnym warunkiem. Wystarczy złożyć odpowiedni wniosek do ZUS-u. Jednak w…

Pracodawcy coraz mniej chętnie dają podwyżki

Choć presja na wzrost płac nie ustaje, firmy nie są już tak chętne, by jej ulegać – pisze we wtorek…